Z namenom ohranjanja spomina na prelomne dogodke iz obdobja 1990/91 so Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer in Policijsko veteransko združenje Sever za Pomurje, pododbor Ljutomer, organizirali kviz z naslovom Kako smo branili osamosvojitvene procese Republike Slovenije.

Kvizu, ki se je odvijal v petek, 19. aprila v telovadnici OŠ Mala Nedelja, sta prisostvovala polkovnik Ljubo Dražnik, med osamosvojitveno vojno poveljnik 73. Območnega štaba TO Ljutomer in generalmajor Alojz Šteiner, v istem času načelnik Pokrajinskega štaba TO za Vzhodno Štajersko in pozneje tudi načelnik generalštaba Slovenske vojske.

Pred začetkom tekmovanja je predsednik OZSČ Ljutomer Jožef Roškar predstavil namen in vsebino kviza, zbrane pa je pozdravila tudi naša ravnateljica Breda Žunič. Kratek glasbeni program pa sta izvedli naši učenki Hana in Eva Filipič.

Ekipa devetošolcev naše šole je dosegla 3. mesto. Čestitamo.

Več na povezavi: https://www.prlekija-on.net/lokalno/35325/na-kvizu-o-osamosvojitvi-slovenije-so-najvec-znanja-pokazale-ucenke-os-cezanjevci.html

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)