Člani tima Zdrave šole smo v ponedeljek, 8. 4. 2019 pripravili stojnico in tako obeležili SVETOVNI DAN ZDRAVJA.  Na ta dan smo se pripravljali že nekaj dni prej, saj smo pripravljali plakate in si razdelili različne naloge.

Stojnica je bila razdeljena na tri dele. Na prvi mizi smo predstavljali vaje BRAIN GYM, ki nam vsem lahko pomagajo pri sproščanju in učinkovitejšem učenju.

Druga miza je bila namenjena »VODNIM KOKTAJLOM« ter ZELENJAVNIM KROGLICAM IZ PROSENE KAŠE, ponujali pa smo tudi »ZELENJAVNI NAREZEK«. Vse to smo dopoldne pripravljali učenci v učni kuhinji in na stojnici je zelo hitro vse zmanjkalo. Na tej mizi smo imeli tudi prikazano, koliko sladkorja vsebujejo pijače, ki jih največkrat pijemo. Plakat sta pripravili učenki iz 9. razreda.

Tretja miza je bila namenjena osveščanju o nevarnosti prekomernega izpostavljanja soncu – na plakatu so bili zapisani zaščitni ukrepi, na mizi pa razstavljena osnovna zaščitna sredstva. Pripravili smo tudi modele za enostavno izdelavo papirnatih »kapic«.

Nina Škraban

 

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)